اگر در حال خواندن این مطلب هستید حتما کنجکاو شده اید که قهوه از چه چیزی درست میشود و آیا نوشیدن قهوه سالم است یا نه.
همچنین ممکن است این سوال برای شما مطرح شده باشد که تفاوت انواع قهوه در چه چیزی است و آیا منشا انواع قهوه یک چیز است یا خیر.
در این مطلب مراحل تولید قهوه به همراه تصویر هر مرحله آورده شده است. برای پاسخ به این کنجکاوی با ما همراه باشید.
مراحل تولید میوه، دانه و پودر قهوه
میوه قهوه چیست؟
جالب است بدانید قهوه یک محصول گیاهی است. قهوه خام به رنگ سبز است و از دانه های میوه درخت قهوه تهیه میشود. این درخت دو نوع روبوستا و عربیکا دارد و در کوهستان های مناطق استوایی رشد میکند.
میوه درخت قهوه شبیه گیلاس و قرمز رنگ است. داخل هر میوه دو دانه سبز رنگ قهوه وجود دارد. طعم قهوه سبز خام شبیه باقالی است و قابل مصرف نیست.
برخلاف گیلاس معمولی، گوشت میوه قهوه مصرف خوراکی ندارد و دور ریخته میشود.

چیدن و جدا کردن دانه ها از گوشت میوه قهوه
میوه های قهوه بعد از رسیدن به صورت مکانیزه یا دست چین برداشت می شوند. بعد از چیدن دانه ها ممکن است به یکی از سه روش خشک یا طبیعی، مرطوب یا همان شسته و یا نیمه مرطوب فرایند تخمیر گیلاس قهوه انجام شود و گوشت قهوه از دانه جدا شود.
در صورتی که که قصد تمیز کردن دانه ها به روش مرطوب وجود داشته باشد یک مرحله اضافه پوست کنی گیلاس قهوه با ماشین قبل از جداسازی کامل انجام می شود.

روش خشک یا طبیعی: در این روش که روش سنتی جداسازی دانه است. قهوه ها را روی زیراندازی پهن میکنند و اجازه میدهند باقی مانده گوشته میوه طی چند روز به کمک تخمیر تغییر ماهیت دهد و خشک شود. سپس دانه ها از پوسته از روی دانه ها جدا میشود.
قهوه ای که با این روش آماده شود ترشی کمتر و غلظت بیشتری دارد. همچنین تلخی قهوه در این روش نسبت به روش شسته کمتر خواهد بود.
روش مرطوب یا شسته: این روش بیشتر در کشور های کلمبیا، کنیا، آمریکای مرکزی و هاوایی مورد استفاده است. قهوه در این روش باید در رسیده ترین حالت و توسط دست چیده شود.
در روش مرطوب بعد از کندن گوشت میوه با دستگاه قهوه ها را در مخزنی به همراه با آب انبار میکنند و اجازه میدهند فرایند تخمیر باقی مانده گوشته روی دانه را از بین ببرد.
سپس محصول نهایی از باقی مانده تخمیر جدا میشود و برای خشک کردن آماده میشود. قهوه حاصل از این روش ترش، زلال و معطر تر است.

روش نیمه مرطوب:
روش نیمه مرطوب چیزی بین دو روش بالا است و خروجی نیز بعضی از ویژگی های روش مرطوب و بعضی از ویژگی های روش خشک را دارد.
دانه های قهوه که به کمک روش نیمه مرطوب آماده شده اند بیشتر در ترکیبات اسپرسو مورد استفاده قرار میگیرند.
رست کردن دانه های قهوه (برشته کاری قهوه)
رست کردن یا برشته کاری قهوه اثرگذار ترین بخش در مشخص شدن طعم دلپذیر قهوه است. در هنگام رست کردن قهوه مواد معطر بسیار زیادی آزاد میشوند و طعم قهوه را شکل میدهند.
رست کردن قهوه درجات مختلفی دارد که بسته به رنگ دانه از ملایم، متوسط یا مدیوم تا تیره یا دارک تغییر میکند.
فرایند برشته کاری قهوه معمولا چیزی بین ۱ تا ۶ دقیقه طول میکشد اما بسته به دمای دستگاه رستر تا ۲۵ دقیقه هم ممکن است زمان ببرد.