طراحی

قفسه کتاب کلاسیک را دوباره تفسیر می کند

دانه قهوه در طبیعت به یک صورت یافت می‌شود اما بسته به نوع فرآوری آن به انواع قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو تقسیم می‌شود. در تهیه پودر قهوه ابتدا دانه‌های قهوه برشته می‌گردد، سپس آسیاب می‌شود تا قابل استفاده گردد. تفاوت خواص قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو در میزان برشتگی و آسیاب شدگی آن‌ها و سپس طرز پخت آن‌ها است. بنابراین فواید و مضرات قهوه اسپرسو با سایر انواع قهوه بسیار مشابه است. در مرحله برشته کردن، قهوه ترک بین ۵۰ تا ۶۰ درصد، قهوه فرانسه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و قهوه اسپرسو بیشتر از ۷۰ درصد برشته می‌گردد. در مرحله آسیاب شدن از همه نرم‌تر و بیشتر قهوه ترک و سپس قهوه اسپرسو کمتر آسیاب می‌شود و قهوه فرانسه نیز به طور کلی خیلی آسیاب نمی‌شود.

در تهیه قهوه ‌ترک، آن را داخل آب سرد مخلوط کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا به نقطه جوش دما برسد، اما نجوشد و سپس استفاده می‌گردد. قهوه فرانسه در دستگاه فرنچ پرس قهوه‌سازهای بزرگ صنعتی داخل آب جوش مخلوط شده و سپس شیرابه آن استفاده می‌گردد. قهوه اسپرسو در دستگاه مخصوص بالاتر از سطح آب قرار گرفته و سپس با فشار بخار آب شیرابه آن خارج شده و در ظرف دیگری جمع می‌گردد و مصرف می‌شود.

با توجه به نوع پخت قهوه ترک بسیار غلیظ، قهوه اسپرسو در حد متوسط و قهوه فرانسه رقیق‌تر است. از اینرو مقدار مصرفی قهوه در هر کدام از آن‌ها متفاوت است. برای سرو قهوه ترک از فنجان‌های بسیار کوچک استفاده می‌شود، قهوه اسپرسو از فنجانی کمی بزرگتر و برای سرو قهوه فرانسه می‌توان حتی از لیوان استفاده کرد. با توجه به توضیحات داده شده از آنجا که همگی از یک نوع دانه قهوه تهیه می‌گردند دارای خواص مشابه بوده و فقط بسته به پخت آن مقدار مصرف و طعم آن متفاوت می‌گردد؛ پس از آنجایی که فواید قهوه ترک با فواید قهوه فرانسه و خواص اسپرسو تفاوتی ندارد، انتخای آن‌ها به ذائقه مصرف کننده بستگی دارد.

انواع قهوه و طرز تهیه آن‌ ها

دانه قهوه در طبیعت به یک صورت یافت می‌شود اما بسته به نوع فرآوری آن به انواع قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو تقسیم می‌شود. در تهیه پودر قهوه ابتدا دانه‌های قهوه برشته می‌گردد، سپس آسیاب می‌شود تا قابل استفاده گردد. تفاوت خواص قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو در میزان برشتگی و آسیاب شدگی آن‌ها و سپس طرز پخت آن‌ها است. بنابراین فواید و مضرات قهوه اسپرسو با سایر انواع قهوه بسیار مشابه است. در مرحله برشته کردن، قهوه ترک بین ۵۰ تا ۶۰ درصد، قهوه فرانسه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و قهوه اسپرسو بیشتر از ۷۰ درصد برشته می‌گردد. در مرحله آسیاب شدن از همه نرم‌تر و بیشتر قهوه ترک و سپس قهوه اسپرسو کمتر آسیاب می‌شود و قهوه فرانسه نیز به طور کلی خیلی آسیاب نمی‌شود.

در تهیه قهوه ‌ترک، آن را داخل آب سرد مخلوط کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا به نقطه جوش دما برسد، اما نجوشد و سپس استفاده می‌گردد. قهوه فرانسه در دستگاه فرنچ پرس قهوه‌سازهای بزرگ صنعتی داخل آب جوش مخلوط شده و سپس شیرابه آن استفاده می‌گردد. قهوه اسپرسو در دستگاه مخصوص بالاتر از سطح آب قرار گرفته و سپس با فشار بخار آب شیرابه آن خارج شده و در ظرف دیگری جمع می‌گردد و مصرف می‌شود.

با توجه به نوع پخت قهوه ترک بسیار غلیظ، قهوه اسپرسو در حد متوسط و قهوه فرانسه رقیق‌تر است. از اینرو مقدار مصرفی قهوه در هر کدام از آن‌ها متفاوت است. برای سرو قهوه ترک از فنجان‌های بسیار کوچک استفاده می‌شود، قهوه اسپرسو از فنجانی کمی بزرگتر و برای سرو قهوه فرانسه می‌توان حتی از لیوان استفاده کرد. با توجه به توضیحات داده شده از آنجا که همگی از یک نوع دانه قهوه تهیه می‌گردند دارای خواص مشابه بوده و فقط بسته به پخت آن مقدار مصرف و طعم آن متفاوت می‌گردد؛ پس از آنجایی که فواید قهوه ترک با فواید قهوه فرانسه و خواص اسپرسو تفاوتی ندارد، انتخای آن‌ها به ذائقه مصرف کننده بستگی دارد.

همچنین طی آزمایشات مختلف اثر چربی سوزی کافئین به طور کامل بر همگان روشن شده و از آن در مکمل‌های لاغری و رژیم‌ها استفاده می‌شود. یک فنجان قهوه شامل مواد مختلفی مثل ویتامین B2 و B5، منگنز و پتاسیم، منیزیم و نیاسین است که چنانچه شما بتوانید در روز ۳ تا ۴ فنجان قهوه بنوشید، مقدار مورد نیاز از مواد ذکر شده برای بدنتان را تامین می‌کنید. از خواص قهوه این است که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش ‌دهد و موجب کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون ‌شود ودر برابر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل اثر محافظت کننده دارد. مصرف قهوه در جلوگیری از افسردگی و بهبود حالت‌های آن نیز بسیار موثر است.

مضرات قهوه برای سلامتی چیست؟

قهوه برای چه کسانی مضر است؟ بر خلاف فواید و خواص متعددی که مصرف قهوه دارد، مصرف این نوشیدنی دارای محدودیت هایی است و برای همه افراد مناسب نیست. برخی از مهمترین عوارض مصرف قهوه و اثرات قهوه بر بیماری های مختلف عبارتند از:
  • بی خوابی 
  • استرس و اضطراب به دلیل کافئین بالا
  • ضرر قهوه برای افراد مستعد تپش قلب 
  • سردرد و سرگیجه
  • افزایش خستگی در صورت مصرف مداوم و مکرر
  • افزاش فشار خون ( در صورت مصرف زیاد از حد)
  • سوزش معده
  • لرزش عضلات (یکی از نادر ترین ضررهای قهوه)
  • کم آبی بدن و تکرر ادرار
  • افزایش ریسک ابتلا به پوکی استخوان در صورت تغذیه نادرست و به ویژه برای خانم های یائسه
  • افزایش سطح کلسترول خون در مواردی که قهوه فیلتر نشده یا تصفیه نشده یا دم نشده مصرف کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *